Nieuws / ActiesBEGELEID RIJDEN 2toDrive

De proef Begeleid Rijden (2toDrive) is geslaagd en ingevoerd. Dat betekent dat rijinstructeurs rijles B mogen geven aan 16,5 jarigen.

Tussentijdse Toets
De minimale leeftijd voor de Tussentijdse Toets is verlaagd naar 16,5 jaar. Verder is de geldigheid van het theoriecertificaat B, die vanaf 16 jaar gehaald mag worden, verlengd van 12 naar 18 maanden. Alle WRM-bevoegde rijinstructeurs mogen geregistreerd worden als begeleider. Overige begeleiders moeten minimaal 27 jaar oud zijn en minimaal 5 jaar in bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Begeleid Rijden
Via LINKS kom je bij de website van 2todrive voor de uitvoerige uitleg over leeftijden en de voorwaarden waaraan een coach moet voldoen. Op deze site kun je ook een leeftijdcheck doen waarvoor je in aanmerking komt.

HET RIJBEWIJS VOOR 17-JARIGEN IS EEN GROOT SUCCES!
Het rijexamen voor 17-jarigen (2toDrive) is een groot succes. Volgens cijfers van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) deden maar liefst 30.000 kandidaten uit deze leeftijdscategorie in 2012 examen voor het autorijbewijs. Meer dan de helft (56%) haalt het rijbewijs is één keer, daarmee scoren 2toDrivers beter op het rijexamen dan hun medekandidaten van 18 jaar en ouder. Inmiddels rijden er al ruim 20.000 jongeren rond in Nederland die binnen het 2toDrive traject zijn geslaagd voor hun rijbewijs.

Maart 2013